دسر

طرز تهیه حلوا شیر مجلسی و خوشمزه

آشپز مگ

حلوای شیر یکی از خوشمزه ترین حلواهای ایرانیه که بیشتر تو مراسمات مذهبی و عزاداری درست میشه. نمیدونم این حلوا اصلش برای گرگانه یا اردبیل؟ برای هر جا که هست خیلی خوشمزه ست. من روش پختش رو از دوست تبریزیم یاد گرفتم و اکثر وقتا درست میکنیم و همگی عاشقشیم.

مواد لازم برای تهیه حلوا شیر

  • آرد سنگک ۳ لیوان
  • شیر به میزان لازم (اندازه ای که آرد بشکل خرده نون دربیاد باید کم کم روش اسپری بشه)
  • شیره انگور ۳ لیوان
  • آب جوش ۱ لیوان
  • گلاب نصف استکان
  • هل ۱ قاشق چای خوری
  • روغن مایع ۳/۴ لیوان

طرز تهیه حلوای شیر

 

برا ی شروع ابتدا آرد رو الک کنید، روش شیر سرد اسپری کنید و با دست ماساژ بدید تا بشکل خرده نون دربیاد دقت کنید خمیری نشه.

بعد با حوصله از آبکش رد کنید تا اوماج مثل دونه های کنجد بشه یکدست.

اینکارو میشه با میکسر هم انجام داد ولی اونوقت باید اوماج ریز و درشت رو از هم جدا کنید اول درشت بعد ریز رو سرخ کنید.

سپس رو یک پارچه تمیز یکدست پخش کنید و چند ساعت اجازه دهید تا خشک بشه من شب قبل اوماج رو درست کردم و تا فرداش جمع نکردم دیگه خوب خشک شده بود.

برای شهد شیره انگور، آب جوش و گلاب رو با هم ترکیب و بزارید کنار. نیازی به جوشیدن نداره.

داخل قابلمه روغن بریزید داغ که شد اوماج رو اضافه و مدام هم بزنید تا رنگ بگیره مراقب باشید نسوزه.

وقتی رنگش عوض شد هل رو اضافه و شهد رو کم کم بریزید و خوب مخلوط کنید اولش آبکیه نگران نباشید.

وقتی آرد شهد رو جذب خودش کرد حلوا جمع و سفت میشه.

در آخر گهواره کنید و تا داغه داخل سینی بریزید. کف سینی خلال پسته، گردو یا پودر پسته بریزید.

حلوا رو صاف کنید وقتی خنک شد به ابعاد دلخواه برش بزنید یا میتونید قالب بزنید چون سفته راحت قالب میخوره.

امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا